احتمالا برای شما پیش آمده که ناگهان ماشین لباسشویی از کار بیوفتد یا قطعه ای از آن خراب شود و دیگر نتوانید لباس های خود را بشویید. در این گونه مواقع برای تعمیر ماشین لباسشویی در منزل باید انتخاب کنید که با یک تعمیرکار تعمیر لوازم خانگی تماس گرفته یا خودتان مشکل را حل کنید. از آنجایی که ماشین لباسشویی نیاز به تخصص فنی دارد، تصمیم گیری در این مورد کار دشواری است. در این مقاله از آی سرویس سعی کرده ایم نحوه عیب یابی و چک کردن گام به گام ماشین لباسشویی را توضیح دهیم، در ادامه با ما همراه باشید.
محض احتیاط، قبل از این که هر کاری روی لباسشویی خود انجام دهید، مطمئن شوید که آن را از برق کشیده و سیم اتصال به زمین و شیلنگ آب را جدا کرده اید.
مراحل چک کردن ماشین لباسشویی
ماشین لباسشویی دستگاه پیچیده ای است و تعمیر ماشین لباسشویی در منزل نیاز به درک درستی از مکانیک دستگاه دارد.

مراحل چک کردن ماشین لباسشویی چیست
با این حال اقدامات ساده ای وجود دارد که می توانید برای تشخیص مشکلات شایع لباسشویی خود انجام دهید. از جمله مواردی که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم:
مرحله اول: آیا لباسشویی نیرو دریافت می کند؟
اولین مشکلی که نیاز به بررسی دارد، کابل برق، پریز برق، فیوز یا قطع کننده مدار است. اگر همه این موارد را بررسی کردید و هنوز دستگاه دچار مشکل است، زمان آن رسیده که ماشین لباسشویی خود را به طور جدی تری بررسی نمایید.
مرحله دوم: بررسی تأمین کننده آب
بعد از بررسی برق، نکته بعدی که باید به آن توجه کنید تأمین آب است. ممکن است شیر اصلی آب اشتباهی بسته شده یا شیلنگ دچار آسیب شده باشد. بنابراین بررسی سریع این قطعات ممکن به رفع مشکل شما کمک کند. مطمئن شوید که شیر آب باز است و شیلنگ ها کاملا سالم هستند و به درستی بسته شده اند. اگر لباسشویی شما دارای دکمه صرفه جویی در مصرف آب است، از فشرده شدن دکمه اطمینان حاصل کنید.

بررسی تأمین کننده آب لباسشویی به چه صورت است؟
اگر پس از بررسی این دو مشکل هنوز هم لباسشویی دچار مشکل است، به سراغ مرحله بعد بروید.
مرحله سوم: قطعات ماشین لباسشویی را جدا کنید.
برای بیشتر مراحل چک کردن و تعمیر ماشین لباسشویی در منزل نیاز به جداسازی قطعات است. توجه داشته باشید که برای تعمیر لوازم خانگی باید تخصص کافی داشته باشید، در صورت عدم تخصص فنی، به هیچ عنوان اقدام به تعمیر یا بررسی نکنید.

جدا کردن قطعات ماشین لباسشویی
کابینت ماشین لباسشویی جایی است که تمامی اجزای الکتریکی در آن قرار گرفته است. این مکان در انواع لباسشویی ها متفاوت است، اما به طور معمول در بالای دستگاه پشت صفحه کنترل، می توانید آن را پیدا کنید.
قبل از این که کابینت را باز کنید، مطمئن شوید که سیم و شلنگ آب قطع شده است.
در اینجا سه مرحله برای باز کردن کابینت لباسشویی وجود دارد:
- مرحله 1: باز کردن کابینت که معمولاً در بالای دستگاه قرار دارد، معمولاً نیاز به شل شدن و یا باز کردن یک پیچ نگهدارنده دارد. دستگیره های صفحه کنترل معمولاً به راحتی کشیده می شوند. پیچ ها را با پیچ گوشتی یا آچار آلن شل کنید و دستگیره ها را مستقیم بیرون بکشید.
- مرحله 2: برای باز کردن پنل سرویس، باید پیچ های نگهدارنده را نیز بردارید. ابتدا اطمینان حاصل کنید که دستگاه و شیلنگ ها از آب تخلیه شده اند.
- مرحله 3: برای برداشتن قسمت بالای کابینت، یک چاقوی بتونه ای با تیغه سفت وارد مفصل بین پنل های بالا و پهلو کنید و با مشت خود یک ضربه بزنید. این کار گیره های فنر را آزاد کرده تا قسمت بالایی آن برداشته شود.
آنچه تعمیر ماشین لباسشویی در منزل را بسیار سخت می کند این است که آنها دارای تعداد زیادی دستگاه کنترل (اجزای کنترل کننده عملکردهای دیگر مانند سوئیچ ها و تایمرها) هستند. به این ترتیب فرآیند کار کمی پیچیده تر خواهد شد، با این حال اگر تخصص کافی ندارید بهتر است برای تعمیر ماشین لباسشویی خود در منزل با یک تعمیرکار تعمیر لوازم خانگی مشورت کنید.
مرحله چهارم: بررسی کلیدها و سوئیچ ها
بررسی سوئیچ درب لباسشویی
سوئیچ درب لباسشویی اغلب به عنوان یک کلید ایمنی عمل می کند و اگر از کار بیوفتد یا اگر دهانه سوئیچ با مواد شوینده مسدود شده باشد، دستگاه کار نخواهد کرد. برای بررسی سویئچ درب:
- مرحله 1: دستگاه را از برق بکشید. می توانید با استفاده از یک چوب مانیکور سوئیچ درب را تمیز کنید.
- مرحله 2: اگر تمیز کردن کمکی نکرد، قسمت بالای کابینت را بردارید تا به خود سوئیچ دسترسی پیدا کنید. اطمینان حاصل کنید که پیچ ها شل نشده اند. پیچ های شل می توانند باعث بسته شدن سوئیچ در هنگام بسته شدن درب یا طی چرخه دستگاه شوند. ترمینال های سوئیچ را نیز بررسی کنید تا از محکم بودن آنها مطمئن شوید.
بررسی سوئیچ انتخاب دما
این سوئیچ، دمای آب درون دیگ را تنظیم می کند. همچنین در کنترل چرخه پر شدن نقش دارد. اگر مشکوک به خراب بودن این سوئیچ هستید، بهتر است تعمیر ماشین لباسشویی در منزل را متوقف کرده و آن را به یک تعمیرکار حرفه ای تعمیر لوازم خانگی بسپارید.
بررسی کلید کنترل سطح آب
این کلید یکی دیگر از کلیدهای کنترل پنل است که معمولاً در کنار کلید دما قرار دارد. باید یک شیلنگ کوچک به این سوئیچ متصل باشد. گاهی اوقات، این شلنگ شل شده و از اتصال می افتد. وقتی این اتفاق افتاد، آب در لگن سریز می شود. برای حل این مشکل، حدود 5 سانتیمتر از انتهای شلنگ را برش دهید و با استفاده از یک فشار آن را دوباره به سوئیچ متصل کنید. اگر سوئیچ از کار افتاده است، بهتر است ادامه کار را به تعمیرکار تعمیر لوازم خانگی بسپارید.
اگر تا اینجا رسیده اید و لباسشویی هنوز کار نمی کند، بهتر است دست از کار کشیده و برای تعمیر ماشین لباسشویی خود در منزل با یک تعمیرکار تعمیر لوازم خانگی صحبت نمایید. متخصصین ما در آی سرویس، آماده هرگونه خدمت رسانی در این زمینه هستند، برای بررسی مشکل خود کافی ست با ما تماس بگیرید.
1- از کجا بفهمم مشکل لباسشویی چیست؟
اگر ماشین لباسشویی شما خراب شده و دقیقا نمی دانید مشکل از کجاست، باید علائمی مانند نشتی، ایجاد سروصدای زیاد، روشن نشدن، تایمر، کدهای خطا، لرزش، بوی سوختگی، دمای آب درون آن و بسیاری علامت های دیگر را بررسی نموده و برای تعمیر اقدام نمایید.
2- چرا ماشین لباسشویی بوی سوختگی می دهد؟
گاهی اوقات ممکن است به دلیل سوختن یک قطعه درون دستگاه، بوی سوختگی احساس کنید. در این گونه موارد بهتر است به هیچ عنوان از لباسشویی استفاده نکرده و برای تعمیر ماشین لباسشویی در منزل با یک متخصص در این زمینه صحبت کنید.
3- آیا آی سرویس تیم اعزام به منزل دارد؟
بله، شما می توانید برای تعمیر لوازم خانگی خود با مشاورین ما تماس گرفته و پس از ثبت درخواست خود، در سریع ترین زمان ممکن، خدمات دریافت نمایید.